ma. jul 4th, 2022

Venlo- In de nacht van Maandag 6 augustus op Dinsdag 7 augustus is er omstreeks 3:00 uur een brand uitgebroken bij Ahc benelux aan de Groot Bollereweg in Venlo. Het pand kan als verloren worden beschouwt. De brandweer heeft opgeschaalt naar grip 3 in verband met de gevaarszetting. Een gebied in een straal van 2 kilometer rondom het pand is afgesloten door de politie. Ook keeg de brandweer hulp van de collega’s uit duitsland. De veiligheidsregio adviseerd ramen en deuren gesloten te houden door de rook.

Meetploegen van de brandweer gaan in de omgeving meten of er geen gevaarlijke stoffen zijn vrij gekomen.

Update:

dinsdag, 07 augustus 2018 08:30

De brand is onder controle. Station Blerick is weer open. Scheepvaartverkeer is ook weer mogelijk.

dinsdag, 07 augustus 2018 07:21

Er is een lichte hoeveelheid zwaveldioxide vrij gekomen bij de brand

dinsdag, 07 augustus 2018 07:02

Er rijden weer treinen tussen Venlo en Horst-Sevenum, en Venlo en Venray. Op station Blerick wordt echter niet gestopt. Je kunt hier dus niet op- of afstappen.

dinsdag, 07 augustus 2018 06:57

Bij de brand zijn verschillende stoffen vrijgekomen waaronder zwavelzuur en mierenzuur. Als je rook hebt ingeademd, kun je last krijgen van prikkeling aan de slijmvliezen. Dus tranende ogen, ademhalignsproblemen en slikproblemen.

dinsdag, 07 augustus 2018 06:31

Het treinverkeer tussen Venlo en Horst-Sevenum, en Venlo en Venray is stil gelegd. Kijk voor reisinformatie op www.arriva.nl en www.ns.nl

Tekst gaat door onder de foto’s

Wanneer er meer info bekend zal zijn zullen wij het hier ook aanpassen. Of u kunt het volgen op www.limburg-veilig.nl

Door admin