Worsteling tijdens politiecontrole persoon slikt drugs in

Stock Foto

Veghel -Vrijdagavond 22 januari kwam er bij de politie een melding binnen van een man die opvallend veel interesse had in auto’s die geparkeerd stonden in de Zeven Eikenlaan in Veghel.

De persoon die aan het signalement voldeed werd inderdaad in die omgeving aangetroffen en hij werd dan ook door de politie ondervraagd. Bij het tonen van zijn identiteitsbewijs viel het de agenten op dat de man steeds zenuwachtiger werd. Bij controle bleek dat de persoon in de database van de politie voorkwam inzake drugsbezit. Reden voor de politie om de man nader te controleren.

Opeens stopte de man een prop in zijn mond en begon te kauwen. De agenten aarzelden niet en pakten de verdachte beet om te achterhalen wat de man in zijn mond stopte. De man verzette zich hevig. Na een worsteling  staakte de verdachte zijn verzet en kon hij worden aangehouden. Heel zijn mond zat vol met wit poeder. De verdachte spuugde vervolgens de prop die hij in zijn mond had gestopt uit en hier bleek een wit poeder/pasta in te zitten. Ook had de verdachte nog meer drugs bij zich in zijn kleding. Dit alles is in beslaggenomen.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Den Bosch waar er onderzoek gedaan gaat worden naar het wit poeder/pasta. De drugs wordt nader onderzocht. Wat er met de verdachte gaat gebeuren zal het onderzoek verder uitwijzen.