do. jul 7th, 2022

Breda – De politie heeft vanmiddag samen met handhavers van de gemeente Breda een actie gehouden in het Valkenberg gericht tegen drugsdealers en gebruikers. Er zijn vijftien arrestaties verricht. Het gaat met name om de verdenking van het dealen van drugs en het bezit daarvan.

De politie van het team Markdal kreeg de afgelopen weken meldingen van passanten in het park die overlast ervaren van een steeds groter wordende groep van drugsdealers en gebruikers. Er wordt   openlijk gedeald en gebruikt. Ook zijn er meldingen van vechtpartijtjes en wordt er troep achtergelaten. Sommige bezoekers mijden het gedeelte van het park waar de overlast gevende groep zich ophoudt.  In de afgelopen dagen werd de groep gemonitord waarna in samenspraak met de burgemeester werd besloten om vandaag in actie te komen. Naast een strafrechtelijk traject worden zo mogelijk gebiedsgeboden opgelegd en wordt bekeken of in sommige gevallen een persoonsgerichte aanpak in samenwerking met het Veiligheidshuis mogelijk is.

Reactie burgemeester

Paul Depla, burgemeester: “De laatste tijd zien we een toename van drugshandel en drugsoverlast in een klein deel van Park Valkenberg. Dat tolereren we niet, en zeker niet op deze prominente plek in de stad. We willen voorkomen dat de handel en overlast een aanzuigende werking hebben en verder toenemen. Nu ingrijpen, zoals met deze politieactie vandaag, voorkomt problemen in de toekomst. De komende tijd blijven we de situatie in het park nauwgezet volgen, treden we op waar het nodig is en zetten we in op goede zorg voor mensen die verslaafd zijn. Zo zorgen we ervoor dat Park Valkenberg een mooie en veilige plek blijft voor alle Bredanaars.”

Door Redactie