ma. jul 4th, 2022

Tilburg – De politie heeft vandaag vijf personen aangehouden die zich aan een controle wilden onttrekken. Zij vluchtten daarbij het spoor op en verzetten zich tegen hun aanhouding. Een van hen raakte bij zijn vlucht gewond.

Rond 10.30 uur meldde een chauffeur van een lijnbus dat hij problemen had met een groep mannen in zijn bus. Hij vermoedde onder meer dat de groep aan het zwartrijden was. Toen de politie arriveerde stond de bus stil op de Bosscheweg in Tilburg, nabij een spoorwegviaduct. De mannen waren echter niet van plan zich door de politie te laten controleren en vluchtten de bus uit. Daarbij renden ze het spoor op, waarbij een van hen gewond raakte.

Agenten die hen wilden benaderen werden met stenen bekogeld. Uiteindelijk wist de politie hen er toch van te overtuigen dat de gewonde persoon hulp nodig had. Hij werd door ambulancepersoneel verzorgd en naar het ziekenhuis gebracht. Daarna gaven de andere vier zich ook over aan de politie. Het vijftal is aangehouden en er wordt onderzocht waarom zij zo nadrukkelijk uit handen van de politie wilde blijven.

Bron: Politie.nl

Door Redactie