VIER KINDEREN IN OSS OMGEKOMEN BIJ ONGEVAL TUSSEN TREIN EN BAKFIETS

© Stock foto

Bij een ongeval op het spoor in Oss, waarbij een bakfiets van een kinderdagverblijf is betrokken, zijn vanochtend vier doden en twee zwaargewonden gevallen.

Rond 08.25 uur werd de bakfiets door de trein gegrepen bij station Oss West. De slachtoffers zijn volgens de politie vier kinderen die in de bakfiets van een kinderdagverblijf zaten.

Een ander kind en een volwassene zijn zwaargewond. Op de Braakstraat in de Brabantse plaats zijn meerdere hulpdiensten aanwezig. Ook zijn er twee traumahelikopters geland. Om hulpdiensten goed te laten samenwerken, is de situatie opgeschaald naar Grip 2.

Ambulancepersoneel ontfermt zich over de slachtoffers. De brandweer heeft de omgeving afgezet met schermen. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. Het gaat om een bewaakte overgang.

SPOORWEGEN ZEER AANGESLAGEN

De NS zegt zeer aangeslagen te zijn na het zware ongeluk. ,,We hebben verder nog geen details en worden op de hoogte gehouden door de politie. Dit is echt een vreselijk ongeval”, aldus de woordvoerder van de NS.

Bij het drama was een trein tussen Nijmegen en Den Bosch betrokken. Het treinverkeer ligt voorlopig stil.

Bron: 112Persfotografie.nl