do. jul 7th, 2022

Tilburg – Een dronken Poolse 31-jarige man is vannacht omstreeks 02.20 uur op de Heuvelring door het lint gegaan. De man was een café uitgezet omdat hij vrouwelijke bezoekers lastig viel. Daarna weigerde hij het uitgaanscentrum te verlaten, beledigde agenten en verzette zich vervolgens flink bij zijn arrestatie. Er werd één keer pepperspray in zijn gezicht gespoten om hem onder controle te krijgen.

Agenten belast met het horecatoezicht kregen een melding dat een dronken man door het personeel uit een café was gezet omdat hij vrouwen lastig viel. De agenten vorderden de Poolse man in het Engels het centrum van Tilburg te verlaten. Hij antwoordde daarop in de Engelse taal dat hij dat begreep en naar huis zou gaan. De dienders vroegen aan een medewerker van Cameratoezicht om de man in de gaten te houden immers hij was zichtbaar dronken en erg druk in gebaren.

Cameratoezicht

Kort daarna meldde Cameratoezicht dat de man een ander café was binnen gegaan. Een beveiliger heeft de man naar buiten geleid. Agenten wilden voor de zekerheid een tolk bellen om misverstanden te voorkomen. Hierop riep de Pool “You are Fascisten”, “You are Rascisten” en “Fuck the Police”. Deze termen riep hij luid en meerdere keren goed hoorbaar voor het uitgaanspubliek. Hierop werd hij aangehouden ter zake belediging Hij verzette zich daarbij hevig door druk om zich heen te zwaaien en te schoppen. Uiteindelijk lukte het hem te boeien en af te voeren. Ook in het cellencomplex bleef hij zich verzetten. Daar is om hem onder controle te krijgen, eén keer pepperspray in zijn gezicht gespoten.

Nog twee aanhoudingen

Tijdens het horecatoezicht zijn ook nog twee Tilburgers (23 en 31 jaar) aangehouden ter zake het verstoren van de openbare orde. De oudste verdachte was betrokken bij een vechtpartij, de andere verdachte ging eerst met een glas bier hinderlijk voor een politieauto staan. De dronken jongeman weigerde daarna het horecagebied te verlaten.

Door Redactie