ma. jul 4th, 2022

Bergen op Zoom – Vrijdagavond 30 maart is een 66-jarige man uit Tholen op de Bredasestraat aangehouden. De verdachte weigerde mee te werken met een staandehouding na een verkeersovertreding.

Aan het begin van de avond ziet een surveillerende motoragent op de Boutershemstraat in een tegemoetkomende auto een klein meisje tussen de voorstoelen staan. De agent is vervolgens gekeerd en achter de auto aangereden.  Als de bestuurder na een stopteken zijn voertuig heeft stilgezet, legt de agent uit wat de reden is van de staandehouding. Hij krijgt voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingssyteem een bekeuring. De verdachte is het geheel oneens met de agent en reageert verbaal buitensporig agressief. Vervolgens trapt hij op het gaspedaal en rijdt hard weg.

Opgewonden en tegendraads

De motoragent zet de achtervolging in. De verdachte negeert het stopteken en rijdt verder. Wel wacht hij bij de rode verkeerslichten bij de kruising Randweg West met de Burgerhout; druk gebarend vanuit zijn geopende portierraam. Bij groen licht rijdt hij gewoon verder, maar besluit dan toch te stoppen op de Burgemeester Wittelaan. De motoragent opent de portier van de auto en pakt de arm van de bestuurder om hem uit de auto te begeleiden. Hierop reageert de bestuurder wederom tegendraads en rijdt, bijna over de voeten van de agent, opnieuw weg.

Drie bekeuringen

Intussen is een tweede motoragent gearriveerd. Beiden zetten de achtervolging in waarna de verdachte het op de Bredasestraat eindelijk opgeeft. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De man mocht hierna met drie bekeuringen op zak weer naar huis: één voor het vervoeren van een kind zonder kinderbeveiligingsysteem; één voor zijn weigering om zijn rijbewijs te tonen en één voor het negeren van een stopteken. Ook is er een melding afgegeven aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, waarin het vermoeden is neergelegd dat de verdachte niet langer beschikt over de vereiste rijvaardigheid of geestelijke geschiktheid om een voertuig te besturen.

Bron: Politie.nl

Door Redactie