vr. jul 1st, 2022

In verband met de uitstroom van bezoekers van Paaspop werd er vandaag door politie op 2 locaties gecontroleerd, Maastrichtseweg ‘s-Hertogenbosch en De Amert Veghel. Hierbij ging de aandacht in het bijzonder uit naar de caravans en het rijden onder invloed. Naast politie waren er ook nog inspecteurs van de RDW en de Belastingdienst.

In totaal werden er 68 voertuigcombinaties met bestuurders gecontroleerd en werden er 51 pv’s opgemaakt voor verschillende technische mankementen, maar ook voor het rijden zonder rijbewijs, voor snelheidsovertredingen (1× invordering rijbewijs) en overbelading. Daarnaast reden 7 bestuurders onder invloed van alcohol en moesten 2 daarvan zelfs hun rijbewijs achterlaten, omdat het ingevorderd was. De hoogste waarde was 650 Ug/l, bijna 3x de toegestane waarde.

Belastingdienst

Ook de belastingdienst was er niet voor niets. Op 13 voertuigen werd beslag gelegd, waarvan er 4 daadwerkelijk afgevoerd werden. Ter plaatse werd er ruim € 51.000,- aan achterstallige belasting betaald. De politie spreekt van een succesvolle verkeerscontrole en een goede samenwerking met externe partners.

Foto: Facebook Politie

Door Redactie