di. aug 9th, 2022

Gisterenmiddag, 22 november 2017, omstreeks 15:15 uur heeft een verdachte met een mes, de linker voor- en achterband van een van onze dienstvoertuigen lek gestoken.

Hierop is door 2 getuigen gezien dat de verdachte in de auto is weggereden. Er zijn tevens camerabeelden vanuit het politiebureau waarop de daad zichtbaar is. De achtervolging is ingezet door meerdere eenheden van Politieteam Markdal

Na een korte achtervolging is de auto gesignaleerd in het centrum van Breda. Een stopteken werd gegeven, maar door de verdachte genegeerd. De verdachte wilde in eerste instantie niet meewerken. Na het ‘inboxen’ van de auto van de verdachte, hebben wij het raam van het bestuurdersportier ingeslagen, omdat de verdachte de auto op slot had gedaan. Na meerdere keren herhalen dat er geweld gebruikt zou worden, luisterde de verdachte nog steeds niet. de verdachte is hierop, met licht verzet, aangehouden.

De aanhouding is ingezet op de Backer en Ruebweg ter hoogte van industrieterrein het Spinveld (bij deANAC Carwash Breda Spinveld). Enkele omstanders en verkeersdeelnemers moesten even iets langer wachten vandaag omdat de aanhouding midden op straat gebeurde.

Onze boodschap:
Blijf van andermans en onze voertuigen af!
Wij zijn er voor uw veiligheid!
#waakzaam #dienstbaar #vernieling #politievoertuig#aangehouden #verzet #lekkebanden #handenaf#breda #polbrd ^PD ^LS

Door admin