[update] Hemelrijk sluit glijbaan na verontrustende video

Volkel – Een gigantische glijbaan in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk is voorlopig buiten gebruik gesteld. Dit heeft het attractiepark besloten na het opduiken van een verontrustende video.
In deze video is te zien is hoe een jongen zo snel naar beneden glijdt dat hij los komt van de baan. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is niet bekend.

Hierbij de vragen die wij gesteld hebben en de antwoorden van het park zelf.

Vraag : Is er bij jullie bekend of er na het openen van deze attractie gewonden zijn gevallen.

Antwoord :  De glijbaan in het nieuwe speelgebied de Oervallei is sinds april open en er zijn al veel mensen vanaf gegaan zonder problemen.

Vraag : Welke vervolg stappen gaan jullie in zetten om deze attractie weer te kunnen openen. Sinds wanneer hebben jullie dit besluit genomen en wanneer verwachten jullie de attractie weer openen te stellen voor publiek.

Antwoord : Wij vinden de veiligheid voor onze gasten het allerbelangrijkst. Wij hebben het filmpje binnen gekregen via Facebook Messenger. Daarna is de glijbaan meteen gesloten en is het filmpje doorgestuurd naar de leverancier. Als vanzelfsprekend willen wij heel goed uitgezocht hebben hoe dit kon gebeuren. Als dit bekend is wordt gedaan wat nodig is om de veiligheid in de toekomst ook te kunnen garanderen. Wanneer de glijbaan weer open is voor publiek is op dit moment niet bekend. Dit hangt af van het onderzoek en de uitkomsten daarvan.