di. aug 9th, 2022

Bij de grote drugsactie die op 16 april in het zuiden van het land plaats vond heeft de politie uiteindelijk 67 ton chemicaliën in beslag genomen. In totaal zijn op die dag zeventien locaties doorzocht en werden zeven aanhoudingen verricht. Op 17 april hield de politie in Polen ook zeven personen aan die verdacht worden deel uit te maken van een criminele organisatie die handelt in chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs.

In Eindhoven, Venlo, Zaltbommel en Weert zijn in totaal zeven verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel Zij worden allemaal verdacht van betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs. De voorlopige hechtenis van twee mannen uit Venlo en een man uit Eindhoven is inmiddels  met negentig dagen verlengd. Van een man uit Zaltbommel en een man uit Weert werd de voorlopige hechtenis met dertig dagen verlengd. Twee zijn weer op vrije voeten maar blijven verdachte. In de woningen van de verdachten werd beslag gelegd op encryptietelefoons, vier vuurwapens waaronder een riotgun en vijftien  horloges. Daarnaast viel de politie binnen bij panden in Venlo, Waalre, Uden, Odiliapeel, ’s-Hertogenbosch, Zaltbommel, Weert, Son, Best, Oss en Schijndel en Echt. In totaal zijn op deze locaties aangetroffen en in beslag genomen:

Vier drugslabs, waaronder een MDMA lab, een PMK-omzetting lab, een BMK-omzetting lab en een amfetamine lab; 67 ton chemicaliën; ruim honderd kilo MDMA kristallen,, en 57 liter MDMA olie; 1000 liter BMK en 32 liter PMK; drie bestelbussen en een gestolen auto en zeven E-bikes; zeven aanhangers met hardware voor de bouw van drugslabs.

Poolse informatie

De samenwerking tussen Polen, Nederland en Duitsland kwam tot stand nadat het Poolse Centraal Bureau voor Politie Onderzoek informatie had over een criminele organisatie van Polen en Nederlanders die zich vermoedelijke bezig hield met de handel in chemicaliën voor de drugsproductie als ook de productie van synthetische drugs. Gezamenlijk onderzoek leidde uiteindelijk tot de actiedag op 16 en 17 april in Nederland, Polen en Duitsland.

100.000 euro

De Poolse politie hield op 17 april zeven verdachten aan en nam 17.500 liter chemicaliën, 4 kg amfetamine en 100.000 euro in contant in beslag. In Duitsland nam de politie in de buurt van Osnabrück bijna 7.500 liter chemicaliën in beslag.

bron: Politie.nl

Door Redactie