za. jul 2nd, 2022

‘s-Hertogenbosch – De politie hield woensdag twee mannen aan die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de massale vechtpartij in de rechtbank van Den Bosch op woensdag 21 februari.

Het tweetal (29 en 57 jaar oud uit ‘s-Hertogenbosch) meldde zich los van elkaar in de loop van de dag op het politiebureau aan de Vogelstraat. De 57-jarige man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De 27-jarige werd na verhoor weer heengezonden, maar blijft wel verdachte. Eerder werden al drie verdachten aangehouden in verband met de vechtpartij.

De vechtpartij leidde op 21 februari tot veel consternatie in het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch. Tijdens een pro-formazitting in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Best ontstond er een massale vechtpartij. Kort na 11.30 uur sloeg de vlam in de pan. De verdachte van de schietpartij werd aangevallen door een grote groep aanwezigen. Politiemedewerkers kwamen direct in actie en wisten de vechtpartij uiteindelijk te beëindigen. De zitting werd tijdelijk geschorst en kort daarna hervat zonder bezoekers.

Veel impact

Het incident had veel impact op alle aanwezigen, onder wie bezoekers, journalisten, medewerkers van het Openbaar Ministerie, de Rechtbank en de politie. Zij werden allen met veel en grof geweld geconfronteerd. De zaak wordt door politie en justitie hoog opgenomen en er is een groot onderzoek gestart.

Dat leidde uiteindelijk tot nu toe dus tot de aanhouding van vijf verdachten. Meerdere aanhoudingen in de toekomst worden niet uitgesloten.

bron politie.nl

Door admin