di. aug 9th, 2022

Eindhoven – De politie heeft vrijdagochtend rond 02.50 uur twee personen aan. Het gaat om een 37-jarige man uit Eindhoven en een 23-jarige man uit Deurne. Kort daarvoor zouden ze betrokken zijn geweest bij een inbraak op de Tongelresestraat. 

Alerte getuige

Om 02.15 uur werd een getuige wakker van glasgerinkel. Op het moment dat hij naar buiten keek zag hij twee mannen bij de deur van een kapsalon staan. De getuige ging snel naar buiten, daar zag hij nog net hoe beide mannen naar een auto renden, instapten en wegreden. Hij belde direct de politie. Toegesnelde agenten zagen dat het raam van de voordeur van de winkel was vernield. De getuige kon een goed signalement van de daders doorgegeven. Ook gaf hij een goede omschrijving van de auto waarmee de daders wegreden.

Aanhoudingen

Surveillerende agenten gingen gericht op zoek naar de auto en de beide mannen. Korte tijd later zagen agenten de betreffende auto rijden op de Stiphoutsedreef te Helmond. Beide inzittenden voldeden aan het signalement dat de getuige eerder had doorgegeven.

Beide mannen werden aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. Onderzocht wordt onder andere of er een verband is met een eerdere inbraak afgelopen nacht op ’t Hofke.

bron: Politie.nl

Door Redactie