do. jul 7th, 2022

In de Belgische plaats Spa is vannacht een politieagent doodgeschoten. In een bos bij Spa is een Nederlandse verdachte opgepakt, bevestigt het parket van Verviers. Hij zou zwaargewond zijn. De klopjacht op twee anderen die bij de schietpartij betrokkenen waren, is nog in volle gang.

De agent reageerde vannacht op een oproep over een ruzie in het centrum van Spa. Volgens Belgische media stond daar een groep Nederlanders die een café niet binnen mocht. Toen de agent daar rond 02.00 uur met een collega aankwam, was de groep in een taxi gestapt. De politie wilde die controleren, vervolgens werd er vanuit de auto geschoten.

De 38-jarige agent Amaury Delrez werd geraakt. Een traumahelikopter werd opgeroepen en er is nog geprobeerd om de man te reanimeren. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

In het voertuig zouden drie mensen hebben gezeten. Volgens persbureau Belga zijn er beelden gemaakt van de schietpartij.

De Nederlandse verdachte zou een 36-jarige man zijn die Ivo T. heet. Hij zou in zijn buik geraakt zijn door een politiekogel. Of dat tijdens de schietpartij of in het bos is gebeurd, is niet bekend.

Bij de klopjacht op de daders zijn een politiehelikopter en speurhonden ingezet.

Door Redactie