ma. jul 4th, 2022

Best, Eindhoven – De recherche is een onderzoek begonnen na twee zware explosies bij woningen in Best en Eindhoven. Er vielen geen gewonden. Een verband tussen beide zaken wordt onderzocht en de politie zoekt getuigen. Bij een flat aan de Kijkduinstraat in Best was rond 3.00 uur een enorme knal te horen. Op de eerste verdieping van de flat bleek een balkon zwaar beschadigd. De ruiten van de woning waren allemaal gesneuveld en brokstukken van het balkon lagen tot meters van de flat. Het lijkt erop dat er een zwaar explosief op het balkon werd gegooid. De bewoners die in het appartement lagen te slapen, raakten niet gewond.

Tweede explosie

Een paar uur later was het raak in Eindhoven. Bij een woning aan de Keldermansstraat werd rond 6.00 uur een explosief naar binnen gegooid bij de voordeur. Een zware ontploffing was ook hier in de omgeving goed te horen. In de woning was de ravage groot, maar ook hier raakten de aanwezige bewoners niet gewond. Specialisten van de technische recherche hebben in beide woningen onderzoek verricht en sporen veiliggesteld.

Motief

Het is op dit moment volstrekt onduidelijk wie er achter deze actie zit. De recherche gaat met de bewoners in gesprek en onderzoekt of er bijvoorbeeld conflicten spelen die hiermee te maken kunnen hebben. Uiteraard wordt gekeken naar een verband tussen beide zaken, maar daar is vooralsnog niets van gebleken.

Getuigen

De recherche is op zoek naar iedereen die meer weet over de achtergronden van de explosies in Best en Eindhoven. Wie heeft er rond 3.00 uur in Best en rond 6.00 uur in Eindhoven opvallende zaken gezien? Ieder detail kan helpen om duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd. Alle informatie is welkom via onderstaand tipformulier of op 0900-8844. Wil je informatie delen, maar blijf je liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Door Redactie