do. jul 7th, 2022

Eindhoven – De politie deed maandagavond rond 21.00 uur een inval in een winkel aan de Edisonstraat. Er was namelijk informatie dat daar illegaal gegokt zou worden.

Door de politie werden binnen enkele mannen aangetroffen. Deze zijn ter plaatse gehoord. Ook vond de politie een elektronische pokertafel die in beslag is genomen. Daarvoor zal de eigenaar van het pand een boete krijgen. Verder werden nog enkele honderden pokerfiches gevonden. De politie zal van haar bevindingen een bestuurlijke rapportage maken, die wordt opgestuurd naar de gemeente.

Tijdens de actie van de politie liepen ook de gemeente Eindhoven en de Belastingdienst mee. De gemeente controleerde onder andere op naleving van het bestemmingsplan en illegale bewoning.

Geen onschuldig spelletje

Illegaal gokken lijkt onschuldig. Maar vaak verdwijnt het geld dat de aanbieders verdienen met deze praktijken in het zwartgeldcircuit. Hiermee worden dan andere criminele of maatschappelijk-ondermijnende activiteiten gefinancierd. In Eindhoven heeft de overheid daarom de handen ineen geslagen om het illegaal gokken terug te dringen.

Door Redactie