Opsporingsambtenaar van de gemeente Waalwijk, mishandeld door een man

Waalwijk – Een opsporingsambtenaar van de gemeente is zaterdagmiddag mishandeld door een man in Waalwijk. De ambtenaar werd bespuugd en de man verzette zich bij zijn aanhouding.

Op zaterdag 1 december 2018 om 16.20 uur kwam de melding binnen bij het Operationeel Centrum dat er gevochten zou worden op de Irenestraat. Verschillende surveillance-eenheden werden er heen gestuurd. Onderweg kwam de informatie dat een parkeercontroleur in gevecht was met een verdachte. Met de grootste spoed reden de agenten die kant op. Op de Irenestraat troffen ze en man die door anderen onder controle werd gehouden en ze troffen de parkeercontroleur. De verdachte werd in de politieauto gezet en de controleur deed zijn verhaal. Hij wilde een bekeuring uitschrijven maar de bestuurder van de betreffende auto was het daar niet mee eens. De man spuugde op de grond voor de ambtenaar en reed weg. Maar hij bedacht zich en kwam terug. Op dat moment spuugde hij tegen de controleur aan. Die pikte dat niet en hield de man aan. Maar de verdachte verzette zich hevig en de controleur kreeg een kopstoot. Verschillende omstanders schoten te hulp en brachten de verdachte onder controle. De 24-jarige Roemeen werd naar het bureau gebracht.

Veilige Publieke Taak #VPT

De politie is uiteraard zeer tevreden met het optreden van de omstanders die de ambtenaar te hulp schoten. We zijn zeker niet tevreden over het optreden van de verdachte. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.