vr. jul 1st, 2022

Aalst – De recherche is een onderzoek begonnen naar een grote woningbrand in Aalst. Donderdagmorgen brandde een pand aan de Eindhovenseweg volledig uit. Vijf aanwezige bewoners konden worden gered van de vlammenzee door uit een raam te springen. 

Foto: Politie.nl

 

Rond 4.30 uur was de brand onder controle en werd begonnen met nablussen van het zwaar beschadigde pand. Specialisten van de politie deden donderdag uitgebreid sporenonderzoek: “Wij hebben aanwijzingen gevonden die wijzen op brandstichting”, zo liet de technische recherche donderdagmiddag weten.

Getuigen

De recherche is inmiddels een groot onderzoek begonnen en neemt de zaak zeer serieus: “Dit had zomaar anders kunnen aflopen en daarom zijn wij op zoek naar iedereen die informatie heeft over de achtergronden van deze ernstige zaak”. In het bijzonder wil de recherche contact met mensen die tussen 2.00 en 2.30 uur verdachte zaken hebben gezien bij het pand aan de Eindhovenseweg.

Camerabeelden
Verder spreekt de politie graag met mensen uit de directe omgeving die over camerabeelden beschikken waarop mogelijk opvallende zaken te zien zijn. Deze beelden kunnen eenvoudig via onderstaand tipformulier gedeeld worden met de recherche.

Alle informatie is verder welkom op 0900-8844. Weet je meer, maar blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Door Redactie