NS Veiligheid & Service start met een whatsapp proef in zuidoost-Nederland

Foto: Facebook NS Veiligheid & Service

NS Veiligheid & Service start met een proef in zuidoost-Nederland om de veiligheid op het station en in de trein te waarborgen. Heb je onveilig gevoel op het station of in de trein? Stuur een WhatsApp-bericht naar: 06 13 18 13 18 
Tip: noteer dit nummer in uw telefoon.
(Proef WhatsApp-alert!)

Reizigers in Zuidoost-Nederland kunnen vanaf 1 juli meedoen aan de proef met een WhatsApp-alert. Zo kunnen reizigers via WhatsApp melden als zij zich onveilig voelen in de trein of op het station.

Vanaf 1 juli kunt u een WhatsApp-alert sturen op de trajecten:

– Arnhem – Dordrecht 
– Tilburg Universiteit – Weert

Vanaf 16 juli kunt u een WhatsApp-alert sturen op de trajecten:

– Ede-Wageningen – Arnhem
– s-Hertogenbosch – Deurne
– Roosendaal – Dordrecht

Vanaf 8 augustus kunt u een WhatsApp-alert sturen op de stations:

– Eindhoven
– Tilburg 
– Breda

Wat houdt de proef in?

Als u melding maakt, legt u direct contact met de NS Veiligheidscentrale. Per situatie bekijkt de NS Veiligheidscentrale welke actie nodig is. Elke melding blijft tenslotte maatwerk. Soms is het al voldoende als een reiziger zich gehoord voelt. In andere gevallen zal de medewerker van NS Veiligheidscentrale assistentie inroepen van onze collega’s van Veiligheid & Service of politie. Of er kan contact gelegd worden met de hoofdconducteur. Die kan dan bijvoorbeeld besluiten om de overlastgevers aan te spreken of om – via de Veiligheidscentrale – assistentie in te roepen van zijn collega’s van Veiligheid & Service op het eerstvolgende station.

Belangrijk: in situaties waarin spoedeisende hulp noodzakelijk is, belt u altijd 112.