Meerdere aanhoudingen na achtervolging, politieagent in het gezicht gehoest

Breda – Zaterdagmiddag 28 maart zag een politieman in ze vrije tijd een voertuig rijden op de Ettensebaan in Breda, waarvan hij wist dat hier de afgelopen tijd meerdere malen een achtervolging mee was geweest.

Hij waarschuwde de meldkamer en op die manier konden de politie het voertuig achtervolgen. Op de Hilsebaan in Etten-Leur gaven de agenten de bestuurder een stopteken maar in plaats van te stoppen ging deze er van tussen en ontstond een dollemansrit.
Tijdens de achtervolging kwam het voertuig uiteindelijk tot stilstand op het Melkhuis in Etten-Leur. De inzittenden, een man en een vrouw, zette het op een rennen waarna de politie te voet achter de verdachten aan gingen. Alle inzittenden konden snel worden aangehouden. Het voertuig bleek valse kentekenplaten te voeren. Ook bleek de auto eerder gestolen te zijn. De politieman in vrije tijd benoemde ook dat er een scooter voortdurend bij deze gestolen auto had gereden. Deze werd door collega’s staande gehouden op de Hilsebaan. De scooter bleek ook gestolen te zijn en de bestuurder werd aangehouden.

Tijdens het transport van een van de verdachten uit de gestolen auto naar het cellencomplex in Breda, vond deze het nodig om ons toe te roepen dat hij besmet was met het Corona virus en hoestte ons daarbij meerdere malen in onze richting en in het gezicht. Ook hiervan zal door ons proces-verbaal worden opgemaakt.