di. aug 9th, 2022

Oudenbosch – Vanuit de Riviérelaan in Oudenbosch kwam vrijdagavond rond 23.15 uur een melding bij de politie binnen dat er een man met een mes zou rondlopen. De man zou behoorlijk onder invloed van drugs zijn en hij schreeuwde volgens de melder de hele buurt bij elkaar.

Meerdere politie-eenheden zijn naar het opgegeven adres gereden. Daar aangekomen troffen zij een 28-jarige man uit Oudenbosch die helemaal van de wereld was, vermoedelijk door drugsgebruik. De handen van de man zaten onder het bloed. Hij maakte rare geluiden en was in eerste instantie niet onder controle te brengen. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Toen de agenten hem de handboeien om konden doen is de man naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld en vanwege zijn overmatig drugsgebruik werd opgenomen.

Getuigen redden hond

Agenten werden in de tussentijd op straat aangesproken door een mevrouw die behoorlijk overstuur was. Zij was even tevoren met haar hond aan het wandelen toen de voor haar onbekende man ineens uit het niets op haar af kwam. De vrouw schrok van de plotselinge aanwezigheid van de man en versnelde haar pas. Dit deed de man ook. Ineens viel de man haar hond aan en probeerde het dier met een mes te steken en te wurgen. Omdat de hond werd aangevallen beet hij de onbekende man. Een buurtbewoner en twee jongens die op de fiets langsreden hebben hem met vereende krachten van de hond afgetrokken. Vrij snel hierna was de politie ter plaatse.

De vrouw heeft aangifte gedaan van het incident. Haar hond is naar de dierenarts gebracht. Door de agenten is het mes dat vermoedelijk door de verdachte was gebruikt in beslag genomen. Ook zijn verschillende getuigenverklaringen opgenomen door de agenten ter plekke.

Bron: Politie.nl

Door Redactie