Joey D. wil zich niet overgeven en schiet op politie in Rosmalen

Rosmalen – In de Schoolstraat in Rosmalen is het huis van Joey D. volledig omsingeld door de politie. D. werd eerder dinsdagmiddag veroordeeld tot 15 jaar en 6 maanden voor de moord op zijn oom, Martie Heesbeen, maar wil zich niet overgeven aan de politie. D. heeft op de politie geschoten en de politie heeft teruggeschoten.

Gerechtshof

Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 27-jarige man uit Rosmalen veroordeeld tot een celstraf van 15,5 jaar voor de moord op zijn oom in 2014. Volgens het hof is bewezen dat hij zijn oom met voorbedachten rade heeft doodgeschoten toen deze zijn hond uitliet. De rechtbank sprak de man eerder vrij wegens gebrek aan bewijs.

In de vroege avond van 2 december 2014 liet het latere slachtoffer zoals altijd zijn hond uit. De verdachte reed op een scooter naar de plek waar het slachtoffer, zijn oom, liep. Hij wachtte tot 2 hardlopers zijn oom waren gepasseerd en loste toen van dichtbij enkele schoten op hem af, als gevolg waarvan de man is overleden. In de buurt van de plaats delict is een vuurwapen aangetroffen en in de buurt van de woning van de verdachte is later een scooter teruggevonden. Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 27-jarige man uit Rosmalen veroordeeld tot een celstraf van 15,5 jaar voor de moord op zijn oom in 2014. Volgens het hof is bewezen dat hij zijn oom met voorbedachten rade heeft doodgeschoten toen deze zijn hond uitliet. De rechtbank sprak de man eerder vrij wegens gebrek aan bewijs. Bron: Rechtspraak.nl