ma. jul 4th, 2022

Bladel – In een bosgebied langs de snelweg A67 trof de politie vrijdagochtend 26 oktober een illegaal tentenkamp aan. In het tentenkamp verbleven op dat moment 38 personen, waaronder 10 kinderen. Het gaat vermoedelijk om illegale vluchtelingen die de grens zijn overgestoken.

Bij de gemeente Bladel kwam deze week informatie binnen dat in het bos langs de A67, in buurt van de Belgische grens, mogelijk mensen verbleven in tenten. Aanleiding om vrijdag in het bosgebied te gaan kijken. Rond het middaguur troffen we inderdaad een zestal tenten aan waarin 28 volwassenen met 10 kinderen verbleven. Ze maakten een gezonde indruk. Waarnemend burgemeester Peter Maas was aanwezig toen het tentenkamp ontruimd werd: “Nadat het signaal bij ons binnenkwam hebben we direct geschakeld met de politie. Zij zijn gaan kijken en hebben inderdaad deze groep mensen aangetroffen in een geïmproviseerd tentenkampje. Vanuit menselijk oogpunt is het heel triest dat mensen in zulke mensonterende omstandigheden moeten verblijven.”

Vaststellen identiteit
De groep mensen is vervolgens met een touringcar naar het AZC in Budel gebracht. Vanavond gaat de vreemdelingenpolitie daar aan de slag met het vaststellen van de identiteit van de 38 personen. Waar de mensen vandaan komen, hoe ze hier terecht zijn gekomen, hoe lang ze verbleven in het tentenkamp en wat hun doel was onderzoeken we. Op dit moment hebben we daar nog geen concreet beeld bij.

Tentenkamp opgeruimd
De gemeente is direct aan de slag gegaan met het afbreken van de tenten en het opruimen van de spullen die in het bosgebied werden aangetroffen.

Door Redactie