za. jul 2nd, 2022

Den Bosch – De politie gaat er op basis van de onderzoeksresultaten van uit dat de maandagavond in de Ertveldplas aangetroffen dode man de 32-jarige Marcin Naus is. Het betreft een Poolse man die al langere tijd in Nederland was en een zwervend bestaan leidde. Zijn dood wordt door een Team Grootschalige Opsporing uitgebreid onderzocht en wij zoeken informatie. Woensdag werd sectie op het lichaam verricht. Op basis daarvan gaan we er van uit dat de man door geweld om het leven is gekomen en het slachtoffer is van een misdrijf. Zijn familie werd hierover inmiddels geïnformeerd. Toen de man werd aangetroffen was al snel duidelijk dat hij al langere tijd in het water had gelegen. De toestand van het lichaam maakte identificatie daardoor moeilijk. Er waren echter al wel wat indicaties wie het waarschijnlijk was.

Onderzoek

Wij doen onderzoek naar de dood van Marcin, waarin we er alles aan doen om duidelijk te krijgen wat er met hem is gebeurd. We gaan er dus van uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen. We hielden onder andere een uitgebreid buurtonderzoek rond de Ertveldplas en we spraken ook al met mensen uit zijn directe omgeving. Uit het eerste onderzoek blijkt dat hij waarschijnlijk voor het laatst op 30 januari jl. in Den Bosch is gezien.

Wie heeft informatie?

Wij komen graag in contact met mensen die Marcin na die 30e januari nog hebben gezien. Maar ook mensen die hem voor die datum al zagen en mogelijk informatie hebben die het onderzoeksteam kan helpen, roepen we met klem op om te bellen. Ook ogenschijnlijk minder belangrijke info kan heel interessant voor ons zijn. Kent of herkent u hem, laat het ons weten! Hij was vaak in de Bossche binnenstad te vinden.. Geef uw informatie door aan de recherche in Den Bosch via het landelijk politienummer 0900-8844 of vul het tipformulier in. Als u liever anoniem blijft kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie.nl

Door Redactie