za. jul 2nd, 2022

Oss – De politie en de douane hielden dinsdag 8 januari een grote controle in het havengebied van Oss.

Daarbij werden veertig bestelbussen en een tiental zeecontainers gecontroleerd. De actie richtte zich onder andere op het transport van harddrugs en gerelateerde producten, zoals grondstoffen en afvalstoffen, accijnsgoederen en andere verboden goederen.

©️Politie.nl

Samenwerking

Tijdens de actie werkten politie en douane samen. De douane richtte zich op de controle van containers op de terminal van het havenbedrijf. Daarbij werd ook een zogenoemde mobiele scan, de Mobix ingezet. De politie concentreerde zich op de invalswegen rond de haven. Daar werden vooral bestelbusjes en vrachtwagens aan een controle onderworpen. Het havenbedrijf verleende volledige medewerking aan beide diensten om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Resultaten

Tijdens de actie werden geen harddrugs of aanverwante goederen aangetroffen. Wel werden in totaal 18 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders. Dat ging vooral om het niet bij hebben van een geldig rijbewijs of kentekenbewijs. Eén man is aangehouden omdat hij geen geldig identiteitsbewijs bij zich had. Hij is meegenomen voor verder onderzoek. Tot slot werd nog een personenauto in beslag genomen. Deze verkeerde in een dusdanig slechte technische staat, dat hij zal worden vernietigd.

Door Redactie