ma. jul 4th, 2022

Veghel – De brandweer van Veghel is maandagavond 25 Februari omstreeks 22:50 uur opgeroepen voor een wateroverlastmelding aan het Tijmveld in Veghel.

Ter plaatse bleek dat van een hoekwoning een groot stuk van de voorgevel doordrenkt was. Ook de ramen op de eerste verdieping en begane grond waren helemaal nat. De buren van de betreffende woning hebben de brandweer gebeld voor deze waterlekkage bij de woning. Men is met een ladder naar boven geklommen om onderzoek te doen. De brandweer heeft het badkamerraam op de eerste verdieping geforceerd waarna ze de woning zijn binnengegaan. Daar kwamen ze er al snel achter wat de oorzaak was. Op de zolder van de woning bleek de vulslang van de ketel door de druk die erop stond gescheurd te zijn.

Bewoners waren niet thuis

Doordat de bewoners op vakantie zijn werd dit lek niet opgemerkt waardoor de gehele woning , zowel zolder , 1e verdieping als begane grond blank staat. De brandweer heeft de hoofdkraan afgesloten en een slotenmaker zal de woning weer afsluiten.

Stichting Salvage

Volgens buurtbewoners wonen de mensen nog maar sinds kort in de woning. Ook de naastgelegen woning heeft waterschade. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade op te nemen.

Door Redactie