Fietsdief klemgereden en mishandeld in Eindhoven

Foto: Politie.nl

Eindhoven – Aan het begin van de maandagnacht hielden wij in een woning aan de Reaumurstraat een 39-jarige Eindhovenaar aan, die verdacht wordt van een fietsdiefstal. Maar ook hielden we een 43-jarige man uit Eindhoven aan die we ervan verdenken dat hij de vermoedelijke fietsendief zwaar mishandelde.

Collega’s reageerden op een melding dat de eigenaresse van een fiets samen met haar vriend de vermoedelijke dief van haar fiets hadden getraceerd. Die fiets werd eerder op de avond gestolen in de wijk Woensel. De dief hadden ze met een auto klemgereden, waarbij de auto tegen de gevel van een woning op de hoek van de Reaumurstraat en de Groenewoudseweg tot stilstand kwam. Kort erna kregen we meldingen dat er gevochten.

Bloedsporen

Bij de bedoelde auto troffen wij de eerder gestolen fiets aan en werden wij aangesproken door de vriend van de eigenaresse, de later aangehouden man uit Eindhoven. Hij vertelde ons dat hij in gevecht was gekomen met de fietsdief toen hij die wilde aanhouden, maar dat de dief was ontkomen. De fietsdief zou mogelijk in het bezit zijn geweest van een mes en een woning aan de Reaumurstraat zijn ingevlucht. Agenten troffen op verschillende plaatsen een flink aantal bloedssporen aan die inderdaad duidden op een vechtpartij. Enkele bloedsporen leidden naar de betreffende woning. Daar zat de vermoedelijke dief binnen, waarop hij werd aangehouden. Hij bloedde hevig en had zware verwondingen aan zijn gezicht.

Buitenproportioneel geweld

Uit de verklaring van de fietsdief en het onderzoek door collega’s in de omgeving, bleek dat de man op de gestolen fiets was klemgereden en vervolgens inderdaad met de vriend van de eigenaresse van de fiets in gevecht was geraakt. De fietsdief was daarbij veelvuldig geslagen en geschopt, ook nog toen hij op de grond lag. Op basis  van deze bevindingen wordt de bedoelde vriend ervan verdacht dat hij bij de burgeraanhouding van de fietsdief buitenproportioneel geweld heeft gebruikt . Daarom werd de man aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en poging doodslag. Zowel de fietsdief als de andere verdachte zitten vast voor verder onderzoek.Bron: Politie.nl