zo. aug 14th, 2022

Vlijmen – Zaterdag 23 maart heeft post Sint Oedenrode deelgenomen aan de vaardigheidstoetsen, die georganiseerd werden door Brandweer Vlijmen.

Op deze dag spelen 10 korpsen hetzelfde scenario, waarbij door het juist toepassen van onze kennis en kunde een incident moet worden bestreden.

Het scenario was als volgt:

Een medewerker (1) is met een hoogwerker TL-lampen aan het vervangen in de bedrijfshallen van een transportbedrijf. Bij het verplaatsen van deze hoogwerker wordt desbetreffende medewerker omwille van een te laag suikergehalte onwel en rijd tegen een Flatrack zeecontainer aan. Deze zeecontainer die voor onderhoudswerkzaamheden binnen in de bedrijfshal staat, hangt in de lepels van een heftruck. Medewerker (2) en (3) zijn samen laswerkzaamheden aan het scharnierend kopschot van deze flatrackcontainer aan het uitvoeren. Door de aanrijding valt het scharnierende kopschot van de flatrack omlaag waardoor medewerker (2) beknelt komt te zitten. Er is ook een stageloper (4) aanwezig in de loods, hij is worstenbroodjes aan het opwarmen in de unit vooraan in de hal, deze unit doet dienst als kantine. Deze stageloper ziet dit alles gebeuren, waarschuwt de hulpdiensten en fietst deze tegemoet. Gedurende de inzet van de brandweer gaat na een bepaalde tijd een rookmelder af in de unit, dit komt door de rook van de aangebakken worstenbroodjes in de oven.

Bij dit incident moest goed gelet worden op de eigen veiligheid. Daarnaast moesten veel materialen geborgd en vastgezet worden, voordat we veilig te werk konden gaan. Ook moest door de brand in de kantine geschakeld worden van technische hulpverlening naar brandbestrijding, waarbij prioriteiten moesten worden gesteld en ook weer de juiste persoonlijke bescherming gebruikt moest worden.

Post Sint Oedenrode speelt dit jaar voor het eerst sinds 3 jaar met een compleet nieuwe ploeg weer mee met de vaardigheidstoetsen. Ze hebben helaas net geen podiumplaats weten te behalen maar zijn huiswaarts gekeerd met een nette vierde plaats!

Tekst en Foto’s: Facebook brandweer Sint Oedenrode

Brandweer Sint Oedenrode oefent realistisch voor brandweerwedstrijden

https://112nieuwsinbrabant.nl/brandweer-sint-oedenrode-oefent-realistisch-voor-brandweerwedstrijden/

Door Redactie