ma. jul 4th, 2022

ZEELAND – Een voetganger is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Zeeland. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor. De politie hield later een man uit Schaijk aan, die wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij de aanrijding.

De man is aangehouden bij zijn woning. Agenten vonden daar ook een auto met schade. De politie kwam de verdachte op het spoor na onderzoek.

Het slachtoffer was na het ongeluk niet aanspreekbaar. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Blaastest
De mogelijke bestuurder is meegenomen naar het bureau. Hij moet daar een blaastest doen om te kijken of hij alcohol gedronken heeft.

Het ongeluk gebeurde rond vijf uur op de Tweehekkenweg. Meerdere hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter.

De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Inmiddels hebben wij een verdachte aangehouden bij zijn woning in #Schaijk. Auto van deze man had schade en wordt meegenomen voor onderzoek. Hij gaat met ons mee naar het bureau. Wij onderzoeken of hij gedronken heeft.

Zojuist doende geweest op de Tweehekkenweg te Zeeland; aanrijding met zwaar lichamelijk letsel. De bestuurder van een motorvoertuig is ingereden op een jong gezin welke liep in de berm. Hierbij liep de vader van het gezin zwaar lichamelijk letsel op, omdat hij zijn kinderen in veiligheid wilde brengen (hetgeen gelukte).
De bestuurder van het motorvoertuig is na deze aanrijding doorgereden. De bestuurder kon worden aangehouden en bleek op het ademanalyseapparaat dusdanig veel gedronken te hebben dat het rijbewijs is ingevorderd. De auto is in beslag genomen en de bestuurder is ingesloten.
Forensisch Technische opsporing doet nog aanvullend onderzoek naar de exacte toedracht.

Mocht u getuige zijn geweest van deze aanrijding verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Dit kan door te bellen met 0900-8844 onder vermelding van zaaknummer 2017242946 #oobrsc (Angela)

foto van Wijkagent Zeeland Landerd.

Door admin