vr. jul 1st, 2022

Dinsdagavond 30 januari omstreeks 18.00 uur kwam een auto door een technisch mankement stil te staan bovenaan de afrit van de A50 bij Veghel-Noord.

De auto, met automatische transmissie, stond bovenaan de afrit toen de versnelling, door onverklaarbare reden, plots in de ‘P’ stand stond en de automobilist deze niet meer in de versnelling kon zetten. Het resultaat was dat de auto dus ook niet van zijn plek geduwd kon worden en er een bergingsbedrijf aan te pas moest komen om de auto van de plek weg te halen. Met behulp van twee krikken met wieltjes, die onder de achterzijde van de auto geplaatst werden, kon de auto wel van zijn plek geduwd worden. Vervolgens is de auto op het bergingsvoertuig getakeld en afgevoerd.

Het verkeer, komende vanaf Eindhoven, ondervond enige hinder van dit pechgeval. Personenauto’s konden tussen de auto met pech en de in de berm liggende ‘varkensruggen’, bestelbusjes en vrachtwagens moesten enige tijd hun auto in de berm parkeren totdat het voertuig met pech geborgen was.

Door admin