do. jul 7th, 2022

Breda – Op de Blauwoogvlinder vond dinsdagavond 26 september een auto-inbraak plaats. Een alerte getuige belde direct de eigenaar, die vervolgens een zoektocht naar de verdachte startte. De politie hield kort erna een 44-jarige man uit Breda aan.

De auto-eigenaar werd rond 23.00 uur door de getuige op de hoogte gebracht van de inbraak. Al snel werd duidelijk dat er een ruit was ingeslagen en er gereedschap was weggenomen. De eigenaar stapte direct in zijn auto en startte zijn zoektocht naar de dader. Op de Magnoliastraat zag hij een fietser die aan het signalement van de dader voldeed. De fietser droeg hiernaast een gereedschapskist bij zich, die uit de auto zou zijn weggenomen.

Mes

Het slachtoffer sommeerde de fietser te stoppen. De verdachte reageerde direct agressief en dreigde de man te steken. Omstanders schoten de man te hulp en grepen de verdachte vast. De inmiddels gealarmeerde politie hield de verdachte aan. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Het gereedschap is weer terug bij de eigenaar.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Door Redactie