ma. jul 4th, 2022
Bij rellen in het centrum van Brussel zijn gisteravond 22 agenten gewond geraakt. Ook zijn auto’s in brand gestoken, etalages stukgeslagen en winkels geplunderd. De rellen ontstonden nadat Marokko zich had geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal. Fans van het Marokkaanse elftal verzamelden zich in het zuiden van de stad om de overwinning te vieren. Ze gingen gezamenlijk naar het Beursplein in het centrum, waar de sfeer omsloeg en naar schatting 300 relschoppers slaags raakten met de politie.

Waterkanon tegen relschoppers

Volgens het Vlaamse VTM Nieuws werden agenten en brandweermannen bekogeld met voorwerpen. De brandweer kon in brand gestoken auto’s daardoor niet blussen. Meerdere politiekorpsen moesten worden ingezet. Met een waterkanon werden de relschoppers verjaagd. Rond 0.30 uur keerde de rust terug. Een kerstmarkt die werd opgebouwd, werd grotendeels vernield.


Screenshot VTM Nieuws

Er is nog niemand gearresteerd. Dat hoopt de politie alsnog te doen na het zien van camerabeelden.

Nederlandse steden

Ook in verschillende Nederlandse steden werd de Marokkaanse overwinning gevierd, waaronder in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Over het algemeen verliep het feest rustig, maar in Amsterdam werd vuurwerk naar de politie gegooid waardoor een agent volgens stadszender AT5 gehoorschade opliep.

In Den Haag werden mensen opgepakt nadat ze agenten bekogelden met voorwerpen. Ook werd een 16-jarige jongen opgepakt omdat hij betrokken was bij een mishandeling in de Schilderswijk. Maar ook in Den Haag keerde de feeststemming volgens de politie snel terug.

bron RTl nieuws

Door admin