do. jul 7th, 2022

Eindhoven – Zondagochtend hield de politie twee mannen aan voor afpersing. Het gaat om een 21-jarige man uit Alkmaar en een 24-jarige man uit Tilburg. Het slachtoffer betrof een 21-jarige man uit Denemarken.

Rond 05.15 uur zag een medewerker van de Regionale Toezichtsruimte (RTR) op camerabeelden dat er een conflict gaande was bij de pinautomaat op het Stratumseind. Op de beelden zag hij dat twee mannen een andere man dwongen geld te pinnen. Het geld werd door de twee mannen uit de automaat gegrist. Vervolgens renden beide mannen weg richting het centrum. Door direct contact op te nemen met in het centrum aanwezige agenten konden deze snel reageren. De medewerker van RTR kon terwijl hij live de beelden bekeek, de agenten op straat een goed signalement van beide daders doorgeven. Ook gaf hij hun vluchtrichting door. Beide mannen werden nog net voordat ze in een taxi konden stappen aangehouden door de toegesnelde agenten.

RTR voert cameratoezicht uit onder regie van de politie. Op veel plaatsen, waaronder de binnenstad van Eindhoven, hangen camera’s die pro-actief worden uitgekeken. Dit richt zich met name op het verhogen van de leefbaarheid en veiligheid in binnensteden.

Beide mannen zitten nog vast voor verder onderzoek.

Bron: Politie

Door Redactie