Grote brand in Boekel veroorzaakt veel rook en verkeershinder

Grote brand in Boekel veroorzaakt veel rook en verkeershinder
Bij een bedrijf in Boekel is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Volgens de brandweer komt er veel rook vrij en leidt het vuur tot verkeershinder op de N605, tussen Gemert en Uden. Een deel van de weg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord.

De brand brak rond 0.30 uur uit bij Dutch Plantin, een producent van kokos als grondstof. Het pand ligt in een industriegebied dat tijdelijk niet goed bereikbaar is.

De brandweer is met veel materieel ter plaatse. Die verwacht dat het blussen nog de hele dag duurt en het nablussen mogelijk nog dagen. Doordat de dakconstructie niet meer betrouwbaar is, kan er alleen van buitenaf worden geblust. Dat is minder effectief, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. In de loods ligt volgens een woordvoerder zeker 10.000 ton kokos opgeslagen. Het pand staat volgens hem voor een “behoorlijk deel” in brand. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten en gaat ervan uit dat er geen mensen aanwezig waren.

Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren vanwege de rook te sluiten. Hierover is ook een NL-Alert verstuurd.

 

Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *